Як перевірити, чи доданий у куплену квашену капусту оцет

Корисні властивості натуральної квашеної капусти воістину унікальні. У ній міститься більше вітаміну С, ніж у всіма улюблених лимонах. Однак в процесі купівлі важливо не переплутати квашену капусту з маринованою — тією, в яку додається оцет. Це два різні продукти з абсолютно різним рівнем корисності, інформує Ukr.Media.

Кожному покупцеві потрібно знати:

  • Квашена капуста повинна бути не "світленькою" і не "темненькою", а мати колір соломи.
  • У складі "правильної" квашеної капусти "мають право" бути присутніми тільки три інгредієнти: капуста, морква і кухонна сіль.
  • Хороший продукт не містить Е-добавок і має вкрай стислі (до 30 днів) терміни зберігання.

Звертайте увагу на тару! Капусту не кладуть в алюмінієві відерця, адже метал виділяє під час контакту з кислотою отруйні речовини. Вона повинна упаковуватися в ємності з безпечного харчового пластику або скла, що закриваються. На відкритому повітрі і під променями сонця капуста втрачає корисні властивості з дуже великою швидкістю.

Капустяний сік, який виділяється під час квашення, може бути непрозорим. Однак при цьому на ньому не повинно бути білих плям і бульбашок. Якщо на око якість розсолу визначити важко, скористайтеся найпростішим тестом.

Відлийте розсіл в окрему ємність і додайте в нього соди. Якщо субстанція почне пузиритися і шипіти, висновок напрошується сам собою:

  • Або капуста перекисла, і оцет утворився природним чином.
  • Або недобросовісний виробник свідомо додав в продукт оцтову кислоту.

У разі якщо ви не готові самостійно тестувати продукцію сумнівної якості — робіть закупівлі у перевірених виробників.

Джерело