90% людей з алергією на борошно не знають про це! Ось 8 ознак, що ви — один з них

"Глютен", або клейковина — дуже модне нині слово. Уявіть собі: деякі люди страждають від непереносимості глютену. Однак вона не має нічого спільного з харчовою алергією, інформує Ukr.Media у світі.

Така непереносимість у людей з'явилася ще кілька тисячоліть тому: коли наші предки почали вирощувати пшеницю, жито і інші злаки.

Така хвороба часто протікає приховано. Ось 8 найголовніших ознак непереносимості глютену, до яких ви повинні бути дуже уважні.

Болі в шлунку

Якщо після трапези з великою кількістю борошняного ви відчуваєте здуття живота, вас мучить діарея або запори, то причина може бути в непереносимість глютену.

Він ушкоджує оболонку тонкої кишки, як результат — організм не отримує з їжі, яку ви їсте, потрібної кількості мінералів, вітамінів і поживних речовин.

Запаморочення

Непереносимість глютену може викликати "туман" в голові і почуття "хмарності". Це ненормально. Не миріться з цим! Якщо таке відчуття переслідує вас постійно, спробуйте перестати їсти борошняне. Проблема може відразу розв'язатися.

Перепади настрою

Якщо ваш кишечник незадоволений їжею, яку він отримує, то буде незадоволеним і мозок. Люди з непереносимістю глютену часто дуже дратівливі, їх мучить занепокоєння, переслідують перепади настрою.

Хронічна мігрень

Головний біль час від часу з'являється у кожної людини, але люди, які страждають від непереносимості глютену, стикаються з нею найчастіше! Зазвичай у них починає боліти голова через 30-60 хвилин після їжі.

Шкірний свербіж

Непереносимість глютену майже завжди призводить до запальних процесів і алергічних реакцій на шкірі. Люди з цією хворобою часто страждають ще й від екземи та псоріазу.

Імунна система сприймає клейковину як щось шкідливе і небезпечне, тому активно продукує антитіла, які атакують. При цьому виникає сухість і свербіж шкіри.

Фіброміалгія

Це хронічне захворювання, яке викликає сильну біль в м'язах, зв'язках і сухожиллях. Страждають від неї приблизно 4% населення Землі — головним чином, жінки.

Вживання борошняних продуктів може призвести до загострення хвороби, а відмова від них — значно полегшує стан хворого.

Хронічна втома

Якщо у вашому тілі є "поломки", то вам доводиться нелегко. Про яку енергійність можна говорити, коли розум ніяк не може позбутися "туману" і почуття тривоги.

Втому і розбитість — постійні супутники тих, хто страждає від несприйняття глютену. Кожен раз вони прокидаються зі стійким відчуттям, що відчувають себе ще гірше, ніж увечері.

Непереносимість лактози

Непереносимість молочних і борошняних продуктів тісно пов'язані. Якщо ваш шлунок не в змозі переварити лактозу, то, швидше за все, йому також важко утилізувати глютен.

Причина в тому, що і молочні і борошняні продукти, що містять один і той же специфічний вид цукру, який посилює проблеми з травленням.

Якщо помітили у себе ці симптоми, спробуйте на деякий час зовсім відмовитися від борошняних продуктів. Можливо, вся проблема саме в непереносимості глюкози.

Джерело